Europa League optakt – Kan FC København nå gruppespillet igen?

Denne sæsons Europa League startede, da der blev trukket lod om de første kvalifikationsrunder d. 22 juni i UEFA’s hovedkvarter der ligger i Nyon, Schweiz.

Finalen bliver spillet på St. Jakob-Park i Basel, som kan rumme omkring 38.000 tilskuere. Læs med her, hvor vi gennemgår denne sæsons Europa League, kvalifikationsrunderne, og de danske muligheder.

 

FC Københavns skuffende resultat

Sidste år blev gruppespillet i Europa League sidste stop for FC København. Noget skuffende da de ellers havde fået en rimelig lodtrækning i gruppespillet. Brugge, Torino og Helsinki var modstanderne, og det blev Helsinki som slukkede FC Københavns drømme om avancement fra gruppespillet med en 2-1 sejr på hjemmebane. FC København var tvunget til at vinde det opgør, hvis de skulle have håb om at komme videre fra gruppespillet.

De danske håb

I dette års udgave af Europa League skal FC København forbi Newtown A.F.C i anden runde i kvalifikationsspillet. Newton holder til i den Walisiske Premier League, og har en stadionkapacitet på 5.000, hvilket måske fortæller lidt om hvor stort – eller lille – et fodboldhold der er tale om.

Brøndby destruerede sikkert Juvenes/Dogana med 11-0, og er dermed klar til anden kvalifikationsrunde. Her møder de PFC Beroe Stara Zagora fra Bulgarien. Beroe er en lidt sværere modstander end Juvenes/Dogana, og de slog FK Atlantas fra Litauen med 5-1 samlet. Beroe sluttede som 2’er i den Bulgarske liga, og kan på en måde sammenlignes med Brøndby, da de efter et par hårde år er på vej tilbage i storform.

Randers vandt samlet 4-0 over UE Sant Julia fra Andorra i første kvalifikationsrunde. I anden kvalifikationsrunde venter svenske Elfsborg, som slog finske FC Lahti med hele 7-2 samlet. Elfsborg vandt sidst den svenske liga, Allsvenskan, i 2012.

Første kamp i anden kvalifikationsrunde er, for alle hold, d. 16 juli. Der spilles returopgør, ligeledes for alle hold, d. 23 juli. I alt er der fire runder inden Europa League gruppespillet begynder. Først er der tre kvalifikationsrunder, og dernæst er der en play-off runde.

Favoritterne og outsidere

Betfair’s oddssættere anser tyske Dortmund for at være favoritter til at tage titlen i Basel næste år. Dortmunds sidste Bundesliga-sæson var skuffende med en 7. plads til følge. En af årsagerne til dette kan dog tilskrives Marco Reus’ mange skader, som holdt ham ude i store dele af sæsonen.

Reus burde være klar nu, og dermed forøges Dortmunds sæsonmuligheder drastisk. Ud over Dortmund, anser Betfair Napoli, Athletic Bilbao, Tottenham og Liverpool til at være favoritter til titlen.

Af outsidere kan nævnes Sampdoria, Marseille, Anderlecht og sidste års nr. 2 Dnipro. Dnipro overraskede alt og alle sidste sæson, ved at spille sig i finalen mod Sevilla og blev synonym for fightervilje og stærkt teamwork. De forsvarende titelholdere fra Sevilla var dog for stor en udfordring for Dnipro, som tabte 3-2.

Dermed vandt Sevilla titlen for andet år i træk. Det kan blive til et hattrick for Sevilla, hvis de bliver nr. 3 i Champions League gruppespillet, og dermed går videre til Europa League. Sevilla kvalificerede sig til Champions League gruppespillet igennem deres Europa League sejr sidste sæson.

Udvalgte odds fra Betfair

Dortmund vinder EL: 10.00
Napoli vinder EL: 15.00
Sampdoria vinder EL: 26.00
Marseille vinder EL: 26.00
Dnipro vinder EL: 34.00
Brøndby vinder EL: 201.00
FC København vinder EL: 101.00

Husk at du kan finde mange flere odds på Europa League på www.betfair.dk